Somsis Selección

In het mooie pure Montsant gebied in Zuid - Catalonië hebben wij, de Nederlandse familie Persoon, een olijf- en wijngaard. Met de druiven maken we met respect voor de natuur deze karakteristieke wijnen.

Somsis Selección Tinto 2016
De Selección Tinto is een op terrassen verbouwde hoogwaardige rode wijn gemaakt van Carignena, Garnacha en Syrah. U kunt in deze redelijk stevige en kruidige wijn smaken ontdekken van wilde aardbeien, braam en kers. Drink de wijn het liefst bij gerechten uit de Mediterrane keuken als mooi gegrild vlees, stevige pasta’s en rijke kazen. Deze wijn kunt u zelf nog 3 jaar bewaren. Serveren 16℃.

Somsis Selección Blanco 2016
De Selección Blanco is een mediterrane witte wijn gemaakt van Garnacha Blanca en Macabeo druiven. In deze wijn kunt u witte bloemen, lychee, papaja en limoengras ontdekken. Doordat een deel van de wijn op nieuw Frans eiken heeft gerijpt, heeft de wijn subtiele tonen van limoen en vanille. De Selección Blanco is een volle frisse wijn met plezierige zuren en mineralen in de afdronk die goed tot zijn recht komt bij kip- en visgerechten uit de Mediterrane en Aziatische keuken. Serveren 6℃.
wijnboeren-bestelopcoop

Ruud en Jacqueline Persoon

De Nederlandse familie Persoon heeft sinds 2006 in het mooie en pure Montsant in Noordoost Spanje een wijndomein. De druiven van de wijnstokken die op diverse terrassen staan, worden hier nog met de hand geplukt. Ze hebben de perfecte omgeving gecreëerd om hier te werken met zowel inheemse als nieuwe druivensoorten. Met respect voor de natuur maken ze dan van deze druiven karakteristieke wijnen. De wijnen zijn expressief en vol met ‘Spaans karakter’.

Terra Personas heeft naast wijngaarden ook een olijfgaard. Zij produceren hier, met net zo veel passie als bij de wijnen, een schitterende olijfolie van de kleine arbequina olijf.

Wist je dat:

  • De omgeving waar de familie Persoon zich heeft gevestigd op de nominatie staat van de Unesco wereldlijst van Cultureel erfgoed. De regio Priorat, met de DO Montsant en de DOQ Priorat voor de wijnen en DOP Siurana voor de olijfolie heeft een aanvraag gedaan voor de Unesco wereldlijst van cultureel erfgoed te komen, zo uniek en mooi en oud is dit gebied (zoals Piëmont in Italië, deze staat al op de lijst).
  • Familie Persoon met hun wijnen eervol worden vermeld met 89-90 punten in de “Guia Penin” De “wijnbijbel” van Spanje. Als ook Hubrecht Duijker als Perswijn erg enthousiast zijn over zijn wijnen en deze erg hoog waarderen!
Bovenstaande wijnen zijn verkrijgbaar bij Coop supermarkten.
COOP