Mas Le Vieux Chêne

fairtrade Aan de voet van de Mont Ventoux maken wij, Daan & Elvire van Dijkman, op Domaine de Marotte mooie en eerlijke biologische wijnen. Daarbij selecteren wij in onze omgeving een aantal heerlijke wijnen zoals:

Mas Le Vieux Chêne - Rouge
Het is een volle krachtige wijn met veel donkerrood fruit van onder meer bramen, bosbessen en pruimen plus een beetje vanille. Het smaakt heel lekker als begeleider van diverse vleesschotels, kazen en gerechten uit de mediterrane keuken.

Mas Le Vieux Chêne - Blanc
Het is een frisse wijn met veel fruit waaronder perzik, appel en een beetje passievrucht. Hij smaakt heel lekker als aperitief en als begeleider van gevogelte, vis, gekruid eten of een kaasplankje.

Mas Le Vieux Chêne - Rosé
Het is een frisse wijn met veel fruit waaronder aardbei, framboos en een beetje rode bes. Hij smaakt heel lekker als aperitief, bij de BBQ en als begeleider van vis, wit vlees of gekruid eten.

Daan en Elvire van Dijkman

Het Wijnhuis | Domaine de Marotte is al eigendom van de inmiddels fameuze familie Van Dijkman sinds 1987. Daan studeerde levensmiddelentechnologie met als specialisatie commerciële drankentechnologie, terwijl Elvire zich in tuinbouw bekwaamde. Daan en Elvire besloten in 1997 met hun 1-jarige kind te vertrekken naar de Provence in Zuid-Frankrijk om hun droom na te jagen; zelf wijn verbouwen op het Domaine en hiervan leven. Inmiddels hebben ze vier kinderen die naar Franse scholen gaan en hebben ze zelfs Franse vrienden.

Domaine de Marotte heeft in totaal 30 ha beplant met druivenstokken met een leeftijd variërend van 1 tot 110 jaar! Ze telen verschillende druivenrassen: Grenache Noir, Carignan, Cinsault, Syrah en Mourvèdre voor rode wijn en rosé, Viognier, Roussanne, Marsanne, Clairette en Grenache Blanc voor witte wijn.

Daan en Elvire hebben door hun kennis sommige dingen anders aangepakt dan gangbaar was in de omgeving. Ze besloten bijvoorbeeld om de druivenrijen anders aan te planten dan hun buren om gebruik te maken van de drogende werking van de Mistral. Hoe droger het gewas, des te kleiner de kans op schimmel, des te minder er aan gewasbescherming hoeft te worden gedaan. Inmiddels hebben veel boeren in de omgeving hun voorbeeld gevolgd. Daan en Elvire telen al jaren biologisch, maar zijn sinds 2011 ook gecertificeerd door ECOCERT.

Omdat Daan en Elvire in de verschillende regionale proefcommissies zitten ontdekken zij kleine bijzondere (biologische)wijnboeren uit de omgeving waarmee ze graag samen willen werken. Dit is de “Sélection de marotte”.

Voor COOP hebben ze een speciale “Sélection” gemaakt. Vernoemd naar hun nieuwe Gite. Santé!

Wist je dat:

  • De wijnen van Daan en Elvire van Dijkman ook zeer veel worden geschonken als hoofdwijn op bijzondere locaties in Nederland zoals in (met de Michelin ster bekroonde) Restaurant RIJKS en het Rijksmuseum.
  • Daan en Elvire ‘bekroond’ zijn door de Franse wijncommissie voor hun educatieve, professionele maar vooral leuke insteek om kennis te maken met hun wijnen, wijngaarden en domaine? Bekijk hier de video.
  • Onze Nederlandse wijnpers dol is op deze wijnboeren? Zoals Hubrecht Duijker, Onno Kleyn, Nicolas Klei
Bovenstaande wijnen zijn verkrijgbaar bij Coop supermarkten.
COOP