Leeuwenburgh

fairtrade Deze wijn is vol trost geselecteerd door Theunis van Zijl (eigenaar en wijnmaker) erfgenaam van de Van Zijl wijnboerfamilie die oorspronkelijk uit Nederland kwam, in 1698 naar Zuid Afrika emigreerde en nu wijn maakt in het gebied rondom Drakenstein. 'Leeuwenburgh' is een verwijzing naar de Nederlands afkomst waarin de leeuw symbool staat voor Nederland en evenals de (leeuwen) moed om per zeilschip naar Kaap de Goede Hoop te varen om zich hier te vestigen als tuinier en later als wijnbrouwer.

Fairtrade Shiraz/Cabernet Sauvignon
Rijpe rode bessen met exotische kruidige tonen en een zachte en toch complexe afdronk. Serveer bij tapas en barbecue gerechten.


Fairtrade Sauvignon Blanc
Een frisse, fruitige wijn met tropische tonen van guave en citrus. Serveer bij lichte maaltijden en salades.
Klik om te kopen
Imbuko is opgericht in 2004 door de wijnmaker Theunis van Zyl en zijn vrouw Annalize. Theunis is erfgenaam van de Van Zijl wijnboerfamilie die oorspronkelijk uit Nederland kwam, in 1698 naar Zuid-Afrika emigreerde en nu wijn maakt in gebied rondom Western Cape, ook wel bekend als “Drakenstein”.

In de afgelopen jaren is Imbuko uitgegroeid van een kleine boerderij met een simpel kantoortje tot een groot bedrijf. De ‘Uitkyk’, een boerderij in Wellington, op zo’n 45 minuten van Kaapstad, vormt het hart van Imbuko. Een kantoor, een opslagplaats en een fabriek waar de wijn wordt gemaakt en gebotteld, bevinden zich op het terrein van de boerderij.

De boerderij wordt omringd zo’n 30 hectare land. Hier worden de druiven voor de wijn verbouwd maar ook de stekken van de wijnplanten en olijven worden hier gekweekt. Imbuko is 1 van de 2 bedrijven in Zuid Afrika waar wijnplanten worden gekweekt en de “Circle of Wine” geheel wordt ingevuld. “Van druif tot fuif” Imbuko heeft daarnaast duurzame contracten met fairtrade boeren waarvan zij de druiven afnemen en wijn maken, grotendeels voor de export. In de wijnkelder wordt de wijn in speciale lichtgewichtflessen gebotteld. Hierdoor kunnen er meer flessen in een container. Dit verlaagt de CO2 uitstoot per fles. Imbuko exporteert wijn over de hele wereld onder verschillende merken. Zowel Fairtrade als Biologisch.

Wist je dat:

  • Theunis van Zijl dit jaar is bekroond tot “Producer of the Year 2017
  • De Fairtrade wijnen van IMBUKO in Nederland ook bekroond zijn tot “Beste Fairtrade wijn van Nederland”.
Bovenstaande wijnen zijn verkrijgbaar bij Coop supermarkten.
COOP